maandag 16 mei 2022

Special Olympics 2022

Voor het eerst in 3 jaar worden in BelgiĆ« terug de Special Olympics Nationale zomerspelen georganiseerd, dit van 25 tem 28 mei 2022 in Waals Brabant en meer specifiek in Ottignies, Louvain-la-Neuve en Eigenbrakel. De reden tot uitstel was de Coronapandemie die zowel de editie van 2020 als 2021 verhinderde. Intussen tijd moest Benjamin leren omgaan met jarenlange blessureleed die samenviel met de pandemie zodat hij op sportief vlak weinig moest missen.

Heden is Benjamin aan zijn conditie aan het werken. De PRP behandeling die uitgevoerd werd in het UZ Gent blijkt aan te slaan en het voorgestelde loopschema (een variant van start-to-run) kan gevolgd worden.

Vorige week heeft Benjamin zijn wedstijdnummer ontvangen. De laatste rechte lijn is ingezet...


Op de Specials zal Benjamin ingedeeld worden volgens de opgegeven divisioning tijd van coach Christine, die rekening houdt met het feit dat Benjamin met een grote wedstrijdachterstand zit. Benjamin zal uitkomen op de 800m op 26/05 en de 1500m en het hoogspringen op 28/05.

Momenteel vinden van 13 tot 18 mei de Special Olympics Malta Invitation Games plaats. Hier nemen 700 atleten uit 20 landen aan deel. Ook clubgenootje Amy werd afgevaardigd bij team Belgium en blonk op 16 mei uit door goud op de 400m te winnen met een persoonlijk record.

                                         




Geen opmerkingen:

Een reactie posten