zondag 3 april 2022

PRP behandeling in UZ Gent en jaarlijksewinterhulde

Op donderdag 17 maart werd Benjamin in de voormiddag in het UZ Gent verwacht op de afdeling Fysische Revalidatie. Na veel voeten in de aarde werd dan toch beslist om een PRP behandeling uit te voeren wegens de chronische knieklachten.

PRP ofte Platelet rich plasma is plasma met een rijke concentratie aan eigen bloedplaatjes.  

Lichaamseigen of autoloog PRP kan gebruikt worden voor de behandeling van peesletsels, onder meer een peesontsteking met acuut of chronisch karakter (bv. tenniselleboog, ontsteking van de achillespees en kniepees) en kleine tot middelgrote scheuren in die pezen.

De PRP-technologie werd ongeveer twintig jaar geleden ontwikkeld en voornamelijk toegepast in de hartchirurgie om de wondheling te bespoedigen. Pas sinds enkele jaren wordt de techniek ook toegepast bij peesletsels. Ondertussen hebben heel wat wetenschappelijke studies aangetoond dat groeifactoren een zeer belangrijke rol spelen in het herstel van peesletsels.

Het was een pijnlijke ingreep !

Deze techniek werd toegepast aan beide knieƫn. Heling letsels tussen 4 en 6 weken. Vanaf 3 weken opstart looprevalidatie met start to run.



Een week later, op vrijdagavond 25 maart, was er dan de winterhulde van Benjamin's atletiekploeg HAC in zaal Don Bosco te Torhout. Traiteur Marc serveerde lekkere spaghetti Bolognese en het HAC bestuur had terug geen moeite gespaard om visueel alle atleten onder de aandacht te brengen met een mooie projectie. Ook verdienstelijke atleten kregen een hulde voor hun resultaten in de winterseizoen dat ook nu wegens Corona een atypisch verloop had.


Telkens worden ook de G-atleten in de spreekwoordelijke bloemetjes gezet. Benjamin wordt bedankt voor zijn blijvende inzet als hulpcoach bij Achilles, de G werking van HAC.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten