maandag 30 mei 2022

De bende van Nijvel - Special Olympics 2022 - deel 1

De 38e editie van de Nationale Special Olympics zomerspelen ging voor het eerst in 3 jaar terug van start. Deze keer was de Provincie Waals-Brabant gastheer en meer bepaald de steden Ottignies, Louvain-La-Neuve en Braine-L'Alleud.

Oa de atletiek vond plaats op 26,27 en 28 mei in het Centre Sportif de Blocry in Ottignies dat een onderdeel is van de Université Catholique de Louvain.

Onze thuisbasis was het Van der Valk hotel Nivelles-Sud, een op en top locatie met alle voorzieningen voor atleten en begeleiders.

De openingsceremonie lieten we voor een keer voor wat het was. Veel atleten moesten de 1e wedstrijddag vroeg op en een goede nachtrust was belangrijker.

Benjamin was ingeschreven op donderdag 26 mei om de 800 m te lopen. Na 3 jaar blessureleed was het afwachten wat het ging worden. Een laatste test de maandag ervoor was bemoedigend geweest.


In zijn divisioning reeks was Benjamin ingedeeld om een maximale tijd te lopen van 2min 32 sec.

Hij deelde zijn wedstrijd zeer goed in en met een eindsprintje klopte Benjamin af op 2min 35 sec. Dit bleek voldoende om deze reeks te winnen wat een gouden medaille opleverde. Wat een mooie en deugddoende wedstrijd. De beloning was het pijn vrij kunnen wedstrijdlopen en een mooie gouden plak!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten